Karulauk – kevadine organismi turgutaja

Igas uudiskirjas  tutvustame ka meie õpetajate lemmikretsepte – märksõnadeks tervislik ja maitsev. Karulauk on metsas üks esimesi kevadekuulutajaid, selle lehed on piibelehe sarnased, aga erinevus on see, et need on küüslaugulõhnased. Karulauk on taim, millest meie talvest kurnatud keha saab tublisti turgutust, sest selles on palju erinevaid vitamiine ja mineraale (C-vitamiini on rohkem kui sidrunis). Karulauku kasutatakse ka sooltepuhastajana, verepuhastajana, seda on kasutatud ka ateroskleroosi ja skorbuudi korral. Karulauk aitab organismi pH taseme  tasakaalus hoida ning sellel on ka mikroobe ja nugilisi hävitav toime.

Karulaugu pesto /vegan/

  • Koostis
  • paar suurt peotäit karulaugulehti
  • peotäis india pähkleid
  • veidi soola ja pipart
  • mõned spl oliiviõli
  • soovi korral 1 spl sidrunimahla
  • võimalusel u 1/4 tassi riivitud vegan juustu (kõvemat sorti)

Valmistamine
Purusta karulaugulehed ja india pähklid saumiksriga või väikses purustajas. Lisa sool ja pipar ning oliiviõli ja soovi korral sidrunimahl. Kui kasutad vegan juustu, siis lisa see kõige lõpus. Mikserda korra veel läbi ja serveeri.

Allikas: veganmaailm.com

Nishan Priya Kaur
Eesti Kundalini Jooga õpetajate Ühing
avalikud suhted